Sportfysiotherapie in Hilversum bij Fysiotherapie de Hoogh
Beweeg en voel je vrij

Blijf in beweging met de Sportfysiotherapie en Sportrevalidatie van Fysiotherapie de Hoogh

Mensen die intensief sporten moeten extra voorzichtig zijn. Dat betekent niet dat je jezelf onnodig moet beperken. Je mag best tot het uiterste gaan, graag zelfs! Het is wel belangrijk dat je je bewust bent van waar dat uiterste precies ligt. Daar kan Fysiotherapie de Hoogh bij helpen. Is het toch misgegaan? Dan steunen we je bij de sportrevalidatie. Al onze sportfysiotherapeuten zijn aangesloten bij het NVFS.

Begeleiding en advies

Fysiotherapie de Hoogh in Hilversum begeleidt zowel beginnende als ervaren sporters in het bereiken van hun fysieke doelen. Het maakt niet uit of je jong of oud bent of een handicap hebt. We kijken naar de mogelijkheden, niet naar de beperkingen.

Voor beginners: de juiste activiteit, het juiste tempo
Eén van de dingen waar een sportfysiotherapeut bij kan helpen, is het kiezen van een sport die bij je past. Is het lang geleden dat je hebt gesport? Dan is het beter niet meteen een marathon te gaan lopen. Overweeg je een vechtsport te doen? Misschien is het goed om wat extra training te doen ter versterking van je spieren. De sportfysiotherapeuten van Fysiotherapie de Hoogh in Hilversum helpen je bij het in kaart brengen van de beste strategie voor jou.

Voor gevorderden: haal eruit wat erin zit
Fanatieke sporters doen er alles aan om hard te groeien, snel nieuwe dingen te leren en zichzelf fysiek zo veel mogelijk te uit te dagen. Dat vinden wij mooi. Daarom helpen wij als erkende sportfysiotherapeuten bij het optimaliseren van je trainingsschema. We kijken samen of je te hard of juist te rustig sport. Ook geven we advies over schoeisel en andere sportkleding, sport en zwangerschap en het behandelen van kleine pijntjes. Eventueel verwijzen we je door naar een diëtist of een masseur.

Revalideer snel na je sportblessures met Fysiotherapie de Hoogh in Hilversum

Sportrevalidatie bij blessures

Je wilt zo snel mogelijk genezen. Na verwijzing door een arts doen onze sportfysiotherapeuten er alles aan om je zo in zo kort mogelijke tijd te laten revalideren en op je oude niveau te krijgen. Je krijgt advies over oefeningen die je tijdens je blessure zo min mogelijk achterstand op laten lopen. Uiteraard behandelen wij je blessure zorgvuldig, zodat deze optimaal de ruimte krijgt om te genezen. Ga je het veld of de baan weer op? Wij geven je tips om terugval te voorkomen.