FYSIOTHERAPIE DE HOOGH

Oefentherapie

Mensen die wel eens pijnklachten hebben gehad zijn vaak gebaat bij oefentherapie. Ook voor het voorkomen van problemen is oefentherapie uitermate geschikt. Oefentherapie is een regelmatige behandeling waarbij u leert voldoende en verantwoord te bewegen. Naast de behandeling in de praktijk krijgt u oefeningen mee om thuis uit te voeren. Ook dit is een deel van het proces, eigen inzet is essentieel om lichamelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

OEFENTHERAPIE

Verbeter uw lichaamshouding

We leren onszelf soms onbewust verkeerde houdingen aan. Dat kan tientallen jaren goed gaan maar op een bepaald moment toch zorgen voor een overbelaste spier of gewricht. Bij Fysiotherapie de Hoogh kijkt de fysiotherapeut kritisch naar uw houding om te kijken wat er te verbeteren valt. Ook kijken we naar uw ademhaling en leren we u beter te ontspannen.

OEFENTHERAPIE

Spiegels bieden inzicht

Een fysiotherapeut kan aan uw houding zien of bepaalde delen van uw lichaam te hard moeten werken. Bij oefentherapie draait het erom dat u dit inzicht zelf krijgt, zodat u gewoontes kunt veranderen. Tijdens de behandeling maken we daarom gebruik van grote spiegels.

OEFENTHERAPIE

Ademhaling

Veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door onnodige inwendige spanning. Aan sommige spanningen bent u waarschijnlijk zo gewend dat u ze niet meer herkent. Ontspannen is niet altijd vanzelfsprekend. Ademhalingsoefeningen gecombineerd met spierontspannende oefeningen kunnen u helpen om uw houding te verbeteren.

OEFENTHERAPIE

Een beter gewoontepatroon

Een gewoontepatroon aanpassen kost tijd en vraagt om een sterk bewustzijn van uw lichaam. Door regelmatig een sessie oefentherapie te doen bij Fysiotherapeut de Hoogh veranderen de ingesleten gewoontepatronen langzaam maar zeker. In combinatie met de oefeningen die u thuis doet zorgt oefentherapie voor sterkere spieren en innerlijke sensoren. Uiteindelijk gaat de nieuwe houding simpelweg natuurlijker aanvoelen dan de oude.

MAAK EEN AFSPRAAK

Contact

Heeft u klachten waar u vanaf wilt komen? Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Naar contact