Je kunt Hoogh en laag springen, maar fysiotherapie is bij sportblessures altijd een goede keuze
Beweeg en voel je vrij

Verbeter je lichaamshouding met de oefentherapie van de oefentherapeuten van Fysiotherapie De Hoogh

In de loop van je leven heb je voor alles wat je doet bepaalde houdingen aangeleerd. Soms zijn die houdingen niet optimaal. Dat kan tientallen jaren goed gaan, en dan ineens raakt een bepaalde spier of een zeker gewricht overbelast. Er ontstaan problemen. Bij de oefentherapie van Fysiotherapie de Hoogh in Hilversum kijken jij een je fysiotherapeut kritisch naar je houding. Samen zien we wat er te verbeteren valt. Ook kijken we naar je ademhaling en leer je dieper ontspannen.

Spiegels bieden inzicht

Een fysiotherapeut kan aan je houding snel zien of bepaalde delen van je lichaam te hard moeten werken, maar bij oefentherapie draait het er om dat je zelf inzicht krijgt. Zo ga je je eigen gewoontes langzaam veranderen. Daarom gebruiken we bij deze behandeling grote spiegels. Je ziet zelf waar het mis gaat.

Ademhaling
Veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door onnodige inwendige spanning. Aan sommige spanningen ben je zo gewend dat je ze zelf niet meer herkent. Daarom is ontspannen niet altijd vanzelfsprekend. Ademhalingsoefeningen combineren met spierontspannende oefeningen die de houding verbeteren kan daar sterk bij helpen. Bepaalde ademhalingsklachten nemen dan ook af.

Een beter gewoontepatroon
Je gewoontepatroon aanpassen kost tijd en vraagt om een sterk bewustzijn van je eigen lichaam. Door regelmatig een sessie oefentherapie te doen bij Fysiotherapeut de Hoogh in Hilversum transformeer je je gewoontes langzaam maar zeker. Dit gaat vergezeld van huiswerk: oefeningen die je buiten de sessies om doet. Zowel je spieren als je innerlijke sensoren versterken. Uiteindelijk gaat de nieuwe houding simpelweg natuurlijker aanvoelen dan de oude. Dan weet je dat je op de goede weg bent.